Учители от три държави на посещение в ОУ „Двайсти април“

По стара българска традиция с пита, сол, мед и стръкче здравец днес в ОУ „20 април” посрещна своите гости – пет учителки и един директор от училищата в Румъния, Кипър и Турция, с които панагюрското школо работи по проект „Щастливи, здрави, креативни деца през граници”.

aprilci 2Последва музикална програма, след което гостите разгледаха училището. Групата е на работна среща, на която ще бъдат разгледани три работни книги „Колко полезни и вредни са новите технологии”, „Книга за билките” и „Традиционни рецепти общи и различни между държавите”, каза ръководителят на проекта Таня Ракова. Предстои да бъдат издадени бюлетини, отразяващи дейността по проекта, които трябва да достигнат до 1000 учители лично и чрез интернет учителската общност. Междувременно гостите разгледаха музеите в Панагюрище, присъстваха на традиционен никулденски обяд, предстои екскурзия до София и Боровец. apr
Проект „Щастливи, здрави, креативни деца през граници“ е одобрен от Център за развитие на човешките ресурси, по ключова дaprilci 4ейност 2 от програмата Еразъм плюс „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики”, като финансирането се осъществява с подкрепата на Европейската комисия. Реализацията е в рамките на две години, а училище „Двайсти април” си партнира с три европейски училища – в град Яш, Румъния (което училище е водеща организация), с училище в столицата на Кипър – Никозия и с училище в град Асипаям – Турция.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn