Факелно шествие „С пламъка на будителите“ ще освети днес Панагюрище

Днес, 31 октомври, в навечерието на Деня на народните будители, факелното шествие ще освети Панагюрище. От всяко училище ще тръгнат лъчове. Панагюрските ученици, с факли в ръце, носейки в сърцата си духа на българщината ще се съберат в 18:30 часа пред паметника на Павел Бобеков, където ще бъдат положени цветя и запален огъня на просветата, културата и духовността.

В голямата зала на Театър Дом-паметник в 19:00 часа ще започне премиерата на художествено-документалния филм „Българската княгиня“ /филм по проект „Независимата България“/.

В Деня на народните будители – 1 ноември, в 10:30 часа ще се проведе инициативата „С почит към будителите“. Ще отдадем почит към делото на нашите просветители, книжовници, революционери, изградили и съхранили духовните ценности на националното самосъзнание на българите. Сборни групи от училища, читалища и културни организации ще положат венци и цветя на паметниците в град Панагюрище, селата Оборище, Поибрене, Баня, Бъта, Попинци. Във всички детски градини в община Панагюрище от 11:00 часа ще се проведе урок по родолюбие „Да се знае, да се помни…“.

Акция „Книга от мен за теб в Деня на будителите“, организирана от Общинския ученически парламент към ЦПЛР – Панагюрище и Общинска библиотека „Стоян Дринов“ ще започне от 11:00 часа в градския парк.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn