Филиалът за спешна медицинска помощ в Панагюрище получи нов реаномобил

Днес, 4 юни, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ-Пазарджик, д-р Борис Манев връчи ключовете от новата линейка на началника на Филиала за спешна медицинска помощ в Панагюрище д-р Маргрета Колева. Реаномобилът  е с модерно оборудване и ще помогне на медиците да оказват бързо и навременно необходимата помощ на всички нуждаещи се пациенти.

Линейката е закупена в изпълнение на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ по оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на големия инвестиционен проект е в размер на 163 897 815 лв., от които безвъзмездната финансова помощ е 163 502 132 лв. Срокът за изпълнението е 36 месеца, или до 23 октомври 2021 година.

„Надявам се, че ще я ползваме със здраве и в полза на пациентите от община Панагюрище”, каза д-р Колева и допълни: „Много се радвам, че получихме една модерна линейка, оборудвана с най-съвременната медицинска апаратура. Разполага с дефибрилатор, аспиратор, респиратор, модерна носилка, повечето неща са автоматизирани, налице са всички условия за успешна реанимация. Има възможности за работа в полеви условия, което е от изключителна важност.”

Тя изказа благодарности към Министерството на здравеопазването и на директора на Центъра за спешна медицинска помощ-Пазарджик, д-р Борис Манев за неговото съдействие.

„По проекта на ОП„Региони в растеж“, съфинансирана от ЕС предоставяме 15 линейки- реаномобили, съвсем нов клас. Това е деветата линейка, която получаваме в ЦСМП-Пазарджик”, каза д-р Манев и допълни:”Пожелавам на колегите, както са високоморални и добри в работата си, така да се отнасят и към техниката, и по-малко тежки случаи. Да няма натовареност спешната помощ!

Той припомни, че за Панагюрище е предвиден един нов проект, филиалът за спешна медицинска помощ да бъде изнесен от сградата на поликлиниката, където сега се помещава, и да бъде преместен в нов спешен център.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn