Филмът „Жажда“ на Светла Цоцоркова ще открие филмовата секция на „Аполония 2016“

Дебютният пълнометражен игрален филм „Жажда“ на режисьорката Светла Цоцоркова ще сложи началото на представянето на най-доброто от филмовата продукция за тази година, на стартиращото на 2 септември издание на „Аполония 2016“ в Созопол. Филмът ще бъде прожектиран на 3 септември в читалище „Отец Паисий“.

Сценарият на филма  е колективен с автори Светослав Овчаров, Светла Цоцоркова, Венцислав Василев, оператор – Веселин Христов, музика – Христо Намлиев, в ролите – Моника Найденова, Александър Бенев, Светлана Янчева, Ивайло Христов, Васил Михайлов, Стефан Мавродиев, Иван Бърнев. Продуценти са Надежда Косева, Светла Цоцоркова.

Сред номинации и наградите на „Тажда“ са: от Сан Себастиан’15 – Номинация за наградата на Kutxabank за нови режисьори; Златна роза’15 – Награда за пълнометражен дебют и награда за операторско майсторство; Минск’15 – Награда за най-добър кастинг, Специална награда на журито; Арас ’15 – Най-добра режисура.
Сюжетът: Майката, Бащата и 16-годишният им син живеят на хълм в края на селото. Перат чаршафи от хотелите. Водата спира непрекъснато. Пристигат двама сондьори – баща и дъщеря, които трябва да разрешат проблема. Хармоничният свят на семейството се разбива. Всеки обича и ненавижда всеки. Жаждата за любов е толкова голяма, че само смъртта може да я утоли.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn