Филмът, посветен на проф.Лъчезар Цоцорков – „Танцът на пингвините“, тръгва по кината в цялата страна

Cлeд двoйнa пpeмиepa в Панагюрище и Coфия пpeз oĸтoмвpи „Taнцът нa пингвинитe“ тpъгвa в ĸинaтa  от днес, 6 нoeмвpи. Πpoдyциpaн oт бългapcĸия пoляpeн изcлeдoвaтeл и pъĸoвoдитeл нa вcичĸи дoceгaшни 28 бългapcĸи eĸcпeдиции в Aнтapĸтидa – пpoф. Xpиcтo Πимпиpeв, филмът щe мoжe дa бъдe видян нe caмo в Coфия, нo и в cтpaнaтa. Πъpвитe гpaдoвe, ĸoитo щe гo излъчвaт, ca Bapнa, Πлoвдив, Beлиĸo Tъpнoвo и Paзгpaд.

Припомняме, че с премиерата на филма „Танцът на пингвините“ на 16 октомври вечерта в кино „Модерен театър“ в Панагюрище бе почетена 75-ата годишнина от рождението на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Режисьор на документалната продукция е Ема Константинова, зад камерата е операторът Румен Василев, а музиката е на Теодосий Спасов и Християн Цветков, които създадоха най-новия си албум на Ледения континент.

Филмът е заснет по време на последната ни експедиция до Антарктида и решихме да го посветим на проф. Цоцорков заради подкрепата му към нас през годините. Защото благодарение на него нашата база на ледения континент премина в 21 век“, сподели тогава ръководителят на българските антарктици проф. Христо Пимпирев, който е и продуцент на филма.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn