Филм и книга за проф. д-р Лъчезар Цоцорков ще бъдат представени днес в кино „Модерен театър“

„Има хора, които са големи. Уж вървим заедно, а те отиват  много по-напред, остават след себе си дълбоки и различими следи – материални, човешки, морални…“. С тези думи на редакционния директор на списание „Мениджър“Максим Майер започва книгата „Лъчезар Цоцорков“, посветена на видния предприемач и родолюбец от Панагюрище. В томчето са събрани интервюта и снимки, съвети, послания и размисли на дългогодишния ръководител на „Асарел-Медет“ АД и Българската минно-геоложка камара проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Максим Майер и журналистите Боряна Телбис и Елица Николова са надникнали дълбоко в духовния свят на панагюреца през погледа на хора, които са имали своите паметни срещи и изживявания с него – сродници, предприемачи, творци, спортисти, общественици.

Книгата  ще бъде представена за първи път в Панагюрище днес, 16 октомври – деня, в който проф. д-р Лъчезар Цоцорков трябваше да навърши 73 години. Премиерата ще започне  в 19 часа в кино „Модерен театър“, а присъстващите ще имат възможността да видят и филма „Лъчезар Цоцорков“, създаден от същия авторски екип. Лентата събира вълнуващи разкази и спомени, чрез които оживяват възгледите и посланията, отправени към следващите поколения от „предприемачът, който обичаше хората“, както го определят авторите на книгата и филма. Те, както и някои от героите в двете творби, също ще присъстват на премиерата в кино „Модерен театър“.

Представяне на книга и филм за проф. д-р Лъчезар Цоцорков

Скъпи приятели, утре – 16 октомври, от 19:00 часа, в кино "Модерен театър" в Панагюрище ще бъде официалното представяне на книга и филм, посветени на проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

Публикувахте от Отдел "Комуникации" в "Асарел-Медет"АД в Неделя, 14 октомври 2018 г.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn