Финални двубои и закриване на Asarel Bulgaria Open

Финалните двубои на турнира по тенис на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище започват днес от 13:00 часа.

През вчерашния ден,  пред повече от 1300 зрители,  бяха определени финалистите на единично. При мъжете за титлата ще спорят вторият в схемата и света Сю Син (Китай) и Кента Мацудайра (Япония). При дамите финалът е изцяло китайски: Динг Нинг и Уан Иди.

Бившият номер едно в света Сю беше категоричен и преодоля сънародника си Ма Те с 4-0 гейма (9, 8, 2, 8). Майсторът на писалковия хват, който играе с лявата ръка, утре ще участва и във финала на двойки, заедно с Ма Лонг.

Мацудайра се класира за трети път на финал в Панагюрище, след 2015-а и 2017-а, и ще се надява да спечели за първи път титлата. Той победи 15-годишния си сънародник Томоказу Харимото в мач, изпълнен с обрати с 4-2 (5, 6, -9, -6, 7, 6). По-опитният японец пропиля лесно аванс от 2-0 гейма, но намери начин да се върне в двубоя и да го спечели.

При жените победителката в турнира до 21 години Уан Иди от Китай записа 12-а поредна победа и се класира на финала. Тя загуби първите два гейма срещу Хитоми Сато от Япония, но спечели следващите четири, за да триумфира с 4-2 (-7, -9, 7, 4, 10, 6).

След това олимпийската и световна шампионка Динг Нинг спечели дербито на китайските левичарки срещу Лю Гаолин с 4-1 (3, 4, -10, 10, 4). В третия гейм опитната Динг водеше с 10:8 точки, но загуби следващите четири разигравания и така Лю спечели частта.

Финалните двубои в Панагюрище започват в неделя от 13:00 часа

Oborishte. bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn