Фирма ТЕС – 25 години екологично строителство

През 1991 година ентусиазмът и желанието за прилагане на съвременните европейски и световни стандарти дават началото на производствената дейност на фирма ТЕС в гр. Панагюрище.
Използването на дървото в строителството е както съвременен, така и стар и традиционен метод. Традициите на българските строители, запазени в къщите в Копривщица, Етъра, Жеравна и Мелник са пример и вдъхновение за съвременните проектанти и изпълнители на дървени конструкции и сгради.
В началото на производствения път приоритет са били:
– Дребни дървени изделия, поставки, бурета, стелажи и др.
– Паркетни детайли, градински мебели
През следващите години започва производството на:
– Градински павилиони, беседки, перголи
– Съоръжения за детски площадки, дървени конструкции и покриви, бунгала и шатри
От тогава до сега са изпълнили стотици детски площадки, предназначени за индивидуални клиенти, общини, хотели, резиденции, паркове и др. tessХиляди деца са пораснали, забавлявайки се и развивайки своите умения, равновесие, концентрация и памет чрез тематичните детски катерушки и съоръжения. Изделията са изработени от дърво и материали съобразени с хигиенните и санитарни изисквания към изделията за детска игра. Използваните бои са сертифицирани и отговарят на европейски норми и стандартите ЕН 1176 и ЕН 1177.
Основно производство от 2005 г., вече повече от 10г. е сглобяеми къщи, бунгала и вили. Фирмата използва опита и информацията получена от участията си в изложения в Италия, Германия и прилага най-новите материали и технологии на производство.Final Snimka_PS_3_vertikal_max (1) Сглобяемите сгради  са относително нов тип строителство и непознат за голям брой клиенти в България. В общи линии предимствата са следните:

  • Екологичност – влага се предимно дърво и производни на дървото материали – ОСБ, ПДЧ, слепена дървесина;
  • Ниско относително тегло позволява използване на по леки фундаменти или стъпки;
  • Висока скорост на изпълнение – 100 кв. м2 къща за 30 дни до ключ;
  • Възможност за преработка, преместване на стени и допълване на сградата и разширение;
  • Възможност за поставяне на необходимите слоеве изолации за постигане на параметрите на нискоенергийни и пасивни сгради;
  • Ниска цени и ниски експлоатационни разходи;

Тези предимства позволиха на фирмата да спечели клиенти в България, Гърция, Франция, Италия , Испания. Фирмата успешно изпълни и обекти в Западна Африка  /Гвинея Бисау, Сенегал и др./.
Новата 2017 година „ТЕС” стартира ново производство на преносими и мобилни сгради РЕЛАКС БОКС – напълно обзаведени и готови модули за поставяне без строителни книжа. Те са снабдени с елементи които ги правят автономни  и независими от комуникационните системи:

  • Фотоволтаични ел.захранвания
  • Мини пречиствателна станция
  • Система за чиста вода със съд и хидрофор
  • Слънчев бойлер

Амбициите на фирмата са за специализиране в изграждането на къмпинги, вилни селища, ваканционни имоти  – един съвременен и отново модерен екологичен начин за почивка и релакс.

04_KushtaSK_Gar_1Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn