ФК „ОБОРИЩЕ“ ЗАПИСА СВОЯ НАЙ-ГОЛЯМ ТРИУМФ

1

Отборът на ФК „Оборище“ Панагюрище е новият шампион в Югозападната „В” група. От следващото първенство (сезон 2015/16) за първи път тимът ще играе в „Б” футболна група. Това е исторически момент за панагюрския клубен футбол в 90-годишната му история.

Официалното  награждаване на отбора се състоя на 31 май, когато бе последният кръг от първенството. Мачът срещу „Спортист“ /Своге/ завърши  с красноречива победа – 9:1. Дебют в мача направи юношата на ФК „Оборище“ Стойно Солаков.

Голяма бе радостта за футболистите, треньорския щаб, ръководството на клуба, спонсорите и за стотиците верни феновете, които препълниха стадион „Орчо войвода”.

Футболната емоция на панагюрския стадион започна с празнична програма, в която се включиха момичетата от Представителния мажоретен състав при СОУ „Нешо Бончев“ и музикалните таланти от града Габриела Шкодрева, Надежда Ковачева и тенорът Цвятко Ценов.

Прозвуча приятната изненада от помощник-треньора Кириякос Георгиу за златните момчета на „Оборище”. По негова идея имената им ще останат увековечени и в песен.

IMG_2476

След последния съдийски сигнал отборът бе поздравен от кмета Никола Белишки. Градоначалникът получи и плакет за подкрепата към клуба. Награда за подкрепа на панагюрския футбол бе връчена и на председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков за принос в развитието на футбола. Той връчи златните медали на шампионите.  Огромна бе радостта и за президента на клуба Илия Анчев.

Дойде и дългоочакваният момент. Отборът на ФК „Оборище“ вдигна заветната шампионска купа.

Ето и съставът на ФК „Оборище“, който завоюва шампионското класиране.

№1 Ивайло Яначков
№2 Виктор Георгиев
№3 Кристиян Узунов
№ 5 Ангел Парпулов
№6 Георги Георгиев
№7 Денис Стойлов
№8 Даниел Младенов
№9 Стоян Георгиев

№10 Георги Иванов

№11 Георги Нетов

№12 Мартин Луков

№13 Никола Иванов

№14 Деян Борисов

№15 Оваси Окечукво

№16 Васил Велев

№17 Христо Бангеев

№18 Владимир Каптиев

№19 Илиян Енчев

№20 Антон Кирoв

№21 Красимир Здравков

№23 Елидиано Маркес

№24 Иван Караманов

Треньори: Танчо Калпаков, Стефан Трифонов, Кириякос Георгиу

Старши треньор: Валерий Дамянов

Oborishte.bg

8

 

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn