ФК „Оборище” стартира подготовката си с нови играчи и треньори

Отборът на ФК „Оборище Панагюрище“ стартира подготовката си за първия им сезон в професионалния футбол. На 17 юни  под ръководството на новия старши треньор Танчо Калпаков, отборът направи своята първа тренировка пред погледите на около 50 зрители. Асистент на Калпаков ще бъде Стойчо Драмов, който последно работеше в „Пирин“ Гоце Делчев. Другото ново попълнение в треньорския щаб е Антон Пенчин, който ще се занимава основно с подготовката на вратарите.

1IMG_3477 98989 IMG_3449
Все още не е ясно кой ще бъде новият изпълнителен директор на клуба. До една седмица ще стане известно кой ще заеме тази дльжност. Обсъждаме различни имена, но все още не сме се спрели и не сме утвърдили изпълнителен директор“, заяви президентът на ФК „Оборище Панагюрище” Илия Анчев.

Селекцията за новия сезон все още се избистря, но основното ядро от футболисти е ясно. От отбора, завоювал мястото в „Б“ група, остават вратарите Ивайло Яначков и Кръстьо Кръстев, защитниците Ели Маркеш, Георги Иванов и Кристиян Узунов, халфовете Красимир Здравков, Никола Иванов и Георги Нетов, както и нападателите Обаси Окечукво – Оки и Владимир Каптиев. Част от тях липсваха на първата тренировка, но се очаква да се присъединят скоро. На терена излязоха юношите на тима Стойно Солаков, Благой Господинов и Георги Георгиев.

В първата тренировката се включиха и няколко нови играчи –  Ахмед Адемов и Христо Гоговски от „Пирин“ /Гоце Делчев/, Костадин Кабранов и Илия Тафров от „Беласица“ /Петрич/, Мартин Василев и Владимир Бахъров от „Витоша“ /Бистрица/ и Тони Стоичков от ЦСКА.
На 24 юни „Оборище” ще изиграе първата си контрола срещу отбора на Левски.
„За мача с „Левски“ се надявам да се представим достойно. Това ще бъде първа контрола както за нас, така и за „Левски“. Надявам се, че ще се представим успешно и ще бъдем един добър спаринг партньор на „Левски“ в тази първа контролна среща”, коментира Анчев. Той заяви още, че на 17 юни е подписан и първият професионален договор в историята на ФК „Оборище” – с вратаря Ивайло Яначков. До 1 юли тренировките ще се провеждат в Панагюрище. От началото на следващия месец играчите ще заминат на подготвителен лагер в Банско.

anch

До 10 юли стадион „Орчо войвода“ трябва да бъде приведен във вид, по всички изисквания на БФС. „Нямам притеснения относно взимането на лиценза. Намираме нужното разбиране от страна на кметското ръководство, осигурено е съответното финансиране от общинския бюджет, така че всичко, което имаме като предписание, ще го изпълним. Първата среща, след един месец, ще бъде изиграна на стадион „Орчо войвода“, а не на друго място“, увери президентът на панагюрския футболен клуб.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn