ФК „Оборище“ ще се изправи в демонстративни мачове срещу „Милан“ и „Ювентус“

ФК „Оборище“ ще се изправи в демонстративни мачове срещу ФК „Милан“ от 17:40ч. на 4.12.2018г. и срещу ФК „Ювентус“ на 5.12.2018г. от 16:50ч.

Това ще се случи в рамките на първото издание на Международния детски футболен турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“, който ще се състои на 4 и 5 декември, в Панагюрище, в зала Арена Асарел.  В турнира ще играят детските академии на футболните клубове на „Милан“ и на „Ювентус“, които ще се съревновават с детските школи на набор 2008 на българските футболни клубове.

 В рамките на турнира и за подкрепа и мотивация на децата ще гостуват италианските футболни легенди Салваторе Скилачи,  Франко Барези, Анджело Коломбо, Стефано Еранио, Стефано Такони, Морено Торичели, Диего Фикара. Италианците ще се изправят в приятелски „мач на звездите“  срещу българските бивши футболни национали  Георги Иванов – Гонзо, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Цанко Цветанов, Георги Петков, Асен Караславов, Бончо Генчев.

 Целта на Международния детски футболен турнир е да се превърне в традиционен, за да да амбицира все повече деца в професионалния и масовия спорт. Турнирът ще покаже, че в една неголяма българска община, каквато е Панагюрище, могат да се реализират проекти на световно ниво.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn