ФНТ „Средногорска жарава“ обра овации и награди от участията си по морето

Изключително успешно беше морското турне на ФНТ „Средногорска жарава“ миналия уикенд. V-тия Международен фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица“, организиран от Община Приморско, под патронажа на кмета д-р Димитър Германов, бе открит на 10 юни в гр.Китен с изпълнение на ФНТ „Средногорска жарава“. „След емоционалното изпълнение на двата танца и предизвиканото у публиката оживление, поздравление получихме от членове на журито, от които най-въодушeвена и впечатлена от творчеството и самостоятелната организация на работа в Сдружение „Средногорска жарава“, бе основателката и директор на фестивала, г-жа Златка Ставрева”, споделиха с гордост танцьорите.

fts jaravaЗа доброто си представяне те получили почетен медал (със сертификат) – за всеотдайност, съпричастност и духовен принос в утвърждаване на фестивала. На ФНТ „Средногорска жарава“ бе присъден и диплом – специална награда на „Експрес Бус“ – Китен, за високи художествено-творчески постижения, а също така и парична награда.

nagradСледващата изява на състава бе на 12 юни в Айтос. „С прекрасната хореография, и емоционално изпълнение, предизвикахме аплодисменти и усмивки не само у публиката, а и у журито, председател на което беше проф. д-р Елена Кутева. А г-н Петър Димитров – директор и хореограф на ансамбъл „Тунджа“, който беше член на журито, лично ни поднесе искреното си възхищение от представянето ни с пожелание да не преставаме да творим и да вървим нагоре”, разказаха от състава. Доказателство  за доброто им представяне  бил резултатът, който научили в автобуса на път за вкъщи – ІІ-ро място за „Средногорска жарава“ – гр. Панагюрище. „Успяхме, доказахме си, че можем… и продължаваме напред и нагоре!”, категорични са танцьорите.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn