Фондация „Цоцорков род“ дари на Исторически музей – Панагюрище реконструкция на мъжко и женско панагюрско градско облекло

Дарение от фондация „Цоцорков род“ получи Исторически музей – Панагюрище, съобщиха от културната институция. На 17 октомври представителите на фондация „Цоцорков род“ – Атанаска Цоцоркова, Димитър Цоцорков и Велислава Цоцоркова, дариха на музея реконструкция на панагюрско градско облекло – мъжко и женско. Костюмите са по проект на фондация „Цоцорков род“ за изработване на реконструкция на панагюрско облекло от края на XVIII до средата на XIX век. Според волята на дарителите дарението се извършва безвъзмездно за нуждите на музея.

Директорът на музея доц. д-р Атанас Шопов връчи Свидетелства за дарение и благодари на семейство Цоцоркови за благородното дело и за това, че следват заветите на проф. д-р Лъчезар Цоцорков – дарител на зала трезор на Панагюрското златно съкровище.

На акта на дарение присъстваха маестро Теодосий Спасов и Християн Цвятков, гости на Панагюрище по повод премиерата на филма „Танцът на пингвините“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn