Фондация „Цоцорков род“ обяви Национален конкурс за краеведско изследване за наградата на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков

В памет на проф. д-р Лъчезар Цоцорков фондация „Цоцорков род“ учреди национална награда на негово име за спечелилите призови места в ученически конкурс, посветен на 140 години от Освобождението на България.

Темата на конкурса е: „Освобождението на моя роден край в събития и личности” и има за цел да даде възможност на учениците да разкрият и изразят своя творчески талант и идея. Да се събуди интересът им към историята на родния край, да провокира интерес към изследователска работа.

Конкурсът е предизвикателство за участниците да изобразят българската история по оригинален, забавен, сериозен, драматичен и какъвто и да било начин. Използвайки въображението си да докажат, че историята може да бъде интересна, а не само дати и факти.

В конкурса могат да вземат участие всички ученици,които учат редовна форма на средно образование в 10, 11 и 12 клас.

Темата да обхваща личности, факти и събития, свързани с кулминацията на националноосвободителните борби и освобождението на България.Тя позволява широк спектър за творчество, отразяващо ролята на личности, факти и събития от историята.

Краен срок за предаване на творбите –3 март 2018 г. – Ден на Освобождението и Национален празник на България.

Резултатите от Конкурса„Освобождението на моя роден край в събития и личности” ще бъдат обявени на 20 април 2018 г.

Наградата на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков ще бъде връчена по време на тържествата за празника на гр. Панагюрище на 2 май 2018 г.  на м. Оборище.

За допълнителна информация и контакти на e-mail:

foundation@tsotsorkov.org.

 

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn