Фотографът, който ни показа Панагюрище от птичи поглед

Твърди се, че една снимка може да каже колкото 1 000 думи. Пред очите ни, без филтър, нейните послания са ясни и силни. В Световния ден на фотографията – 19 август, се срещаме с любителя фотограф д-р Спас Георгиев.

През последните дни уникални снимки на Панагюрище от птичи поглед обикалят виртуалното пространство и впечатляват всеки, който ги види, като не стихват харесванията и споделянията им. „Виновникът” за тях е именно д-р Георгиев, за когото фотографията е хоби от няколко години.

spas 1

spas 5Запалва се по нея от брат си Стоян, който е технически директор на телевизия Телекабел Пазарджик, а панагюрци го познават и като оператор в местната кабелна телевизия преди години. Спас е медицински рехабилитатор – ерготерапевт. Работи в една от най-големите болници в София към Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина. Трайно място в живота му обаче заема и фотографията. Постепенно започва да се усъвършенства по отношение на заснемането и монтажа, така че снимките и видеоклиповете му придобиват все по-професионален характер.
„Обичам да снимам всичко, но най-вече пейзажи. Това е моето вдъхновение. Това е и фотографията според мен – вдъхновение, а най-вдъхновяващите места за мен са около Панагюрище и в Родопите”, признава фотографът. Снимките му запечатват история и предчувствие за бъдеще. Много мигове на красота и емоции, на философски размисъл и още нещо.

spas 11 Що се отнася до снимките на Панагюрище отвисоко, Спас споделя следното: „От скоро се оборудвахме с дрон (DJI Phantom 3 Professional Quadcopter Drone with 4K UHD Video Camera) и решихме да направим полет над Панагюрище, тъй като до момента такъв не е правен”. Снимките на запаления фотограф могат да се намерят в групата https://www.facebook.com/pages/Matrix-Studio-Photography/1600103896869305.

Негови фотографии има и на сайта на БТВ, НоваТВ, в много  форуми за фотография и в социалната мрежа. Скоро ще можем да се полюбуваме и на магнетични снимки от откриването на фонтана в центъра на Панагюрище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn