Фотоизложба „Последното Северно сияние“ на Стефан Чуклев ще бъде подредена в Исторически музей – Панагюрище

Изложба в памет на тръгналия си завинаги от този свят млад панагюрски фотограф Стефан Чуклев ще бъде подредена в Исторически музей – Панагюрище във вторник, 19 декември. Нейни инициатори и организатори са приятелите му от Фотоклуб Панагюрище.

stefan-chuklev

Експозицията, озаглавена „Последното Северно сияние“, ще съдържа 18 фотографии, направени по време на последната фотографска експедиция на Стефан до Лофотен, Норвегия. С това пътуване, към земите на Северното сияние, той сбъдва голямата си мечта да преживее и увековечи едно от чудесата на света. Заедно със свои фото съмишленици Стефан пропътува над 9 500 км, за да стигне до Рейне – малко рибарско градче, разположено на остров Москенесьой, в живописния архипелаг Лофотен. Фотографиите, които той прави там, са на суровата, но съвършена действителност на мощния природен феномен.

Чрез фотоизложбата, приятелите на Стефан, ще споделят с публиката спомена си за него – целеустремен мечтател, който не спираше да открива чудесата във всеки един ден; щедър и великодушен, търсещ смисъла на живота в това да прави добро за другите; винаги вярващ в бъдещето, търсещ и осмислящ, истински и непримирим.Всички фотографии, които ще бъдат показани в изложбата са без компютърна обработка.Изложбата ще продължи до края на годината.

„Последното Северно сияние“ вече бе показана пред софийска публика на 6 ноември в галерия Credo Bonum.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn