“Фото клуб Панагюрище” празнува 3-ти рожден ден

Своя 3-ти рожден ден отпразнуваха тържествено членовете на „Фото клуб Панагюрище” в края на миналата седмица. Както подобава на такъв празничен повод имаше вкусна и атрактивна торта, аранжирана с шоколадов фотоапарат и лента.

Всички заедно духнаха свещичките. В клуба членуват 10 човека, различни по професии, но събрани от огромната любов към фотографията и пътешествията. Най-новите двама членове бяха приети на провелото се часове преди партито за рождения ден Общо събрание.

„Фотографията е изкуство и страст, която запечатва прекрасни мигове и красиви гледки“. Под този наслов група любители на фотографията, през месец февруари 2015 г. създават своя „Фото клуб Панагюрище”. По-късно те регистрират Сдружение с нестопанска цел, с предмет на дейност – развиване, насърчаване и популяризиране на фотографията като вид изкуство. „Фото Клуб Панагюрище” прави множество свои сбирки, организира самостоятелни фото-пленери в различни красиви и екзотични кътчета на страната и чужбина.

На 6-ти март членовете на „Фото клуб Панагюрище“ откриха своя съвместна изложба в Музея на фотографията в Казанлък. Експозицията е със заглавие “Светът през обектива на панагюрски фотографи”. Изложбата съдържа около 40 фотографии, като някои от тях не са показвани до сега пред публика – пейзажи от Аржентина, Тайланд, Гърция. Фотоекспозицията ще остане в Казанлък до 19 март, след това тя ще гостува в Стрелча и други населени места в страната.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn