Футболистът на ФК „Оборище“ Ели Маркес: Никога не са ме обиждали така

Халфът на ФК „Оборище” Ели Маркес обвини в проява на расизъм капитана на националния отбор и „Лудогорец” Светослав Дяков. Случката се разиграла в средата на второто полувреме на срещата между „Лудогорец 2” и „Оборище” от 28-ия кръг на Втора лига, която завърши 1:1.
„Направо съм потресен, бесен и много обиден. Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков ме обиди жестоко пред съдията. Той без причина ме нарече: Маймуна, мангал… Ти идваш от гората в Бразилия, за да те направим човек тук“, споделя ядосаният Маркес. В  интервю за NOVA Маркес заяви, че никога не е обиждан по този начин.
„От десет години съм в България, но никой не ме е обиждал така. Ако го бях предизвикал да стори това, щях да си мълча, ама не съм направил нищо. Ние губехме с 0:1 към средата на второто полувреме. Получихме фаул, тръгнах да изпълнявам, тъй като гонехме равенство, защото мачът бе важен за нашето спасение, а той взе да бави топката. Казах на съдията, че бави времето. В този миг последваха всичките тези обиди. Направо не мога да се побера в кожата си“, коментира Маркес пред Sportal.bg. Капитанът на Лудогорец Стетослав Дяков също коментира   скандала с Ели Маркес.
„Изключително съм удивен и изумен. Той си е казал нещата, както мисли, но в тях има малка доза истина. Мачът протече нормално в рамките на феърплея. Имаше може би 3-4 спречквания, които ги има във всеки мач. Дори не помня точно ситуацията. Наистина задържах топката и той започна да ме псува и обижда. Със сигурност не съм му останал длъжен, но да му обвинява в расизъм е меко казано смехотворно. Не деля хората по цвета на кожата им. Малко е слабо това изказване според мен на господина“, казва Дяков.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn