Хандбален клуб „Панагюрище” отбеляза първата си победа в елитната група за този сезон

Хандбален клуб „Панагюрище” отбеляза първата си победа в елитната група за този сезон. На 28 ноември в зала „Арена Асарел” се проведе шестата среща от първенството на „А“ РХГ-жени. Гост на панагюрки бе отборът на „Поморие”. Още от първия съдийски сигнал панагюрските хандбалистки поеха инициативата в свои ръце и на полувремето резултата бе 15:9. През второто полувреме резултата набъбна до десет гола разлика, когато треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов пуснаха в игра всички резерви.

hk 2Краят на срещата дойде при резултат 25:19 и . Силна игра показаха вратарката на Панагюрище Ивона Петкова, Стефка Цветанкова /9г./,Йорданка Тодорова /7г./, Петя Цветанкова /2г/, успешно изолирала най-добрата хандбалистка на „Поморие”, Елена Чолакова /4г/, Кунка Предьова/3г/. Треньорите откроиха и добрата игра в защита на пивота Надежда Шилева и всички други състезателки,допринесли за победата: Радка Ильова,Стоянка Коруджиева,Марина Чардакова, Мария Маслева, Галя Иванова, Стиляна Добрева.
На 5 декември от 14 ч в „Арена Асарел” ХК „Панагюрище” ще бъде домакин на последната среща от есенния полусезон. Гост ще бъде отбора на „Сливница”.

На 29 ноември в Сливница се проведе първият турнир от регионалното първенство на 14-годишни девойки. В първата среща панагюрските момичета победиха отбора на „Суходол” с резултат 14:6 /9:4 на полувремето/. Във втората среща панагюрки се наложиха над домакините от Сливница с резултат 12:8 /5:5 на полувремето/. Третата среща срещу отбора на „Хасково” бе най-оспорвана, но и тук панагюрки успяха да спечелят с резултат 13:12 /6:5 на полувремето/. С тези три победи отборът на Панагюрище се класира на първо място в групата и си извоюва право да участва в турнира за Купа България, който ще бъде през февруари в гр.Хасково.
Състав на отбора:Йоана Робова, Стоянка Варадинова, Катрин Чочева, Евелин Драганова, Николета Иванова, Стефани Навущанова,Диана Раленекова, Габриела Милска, София Петканска, Валентина Брандийска, Паола Червенкова, Стилиана Кирилова, Донка Бояджива, Данила Куртакова.
На 5 декември от 15.30 ч в зала „Арена Асарел“ ще играят 12 год. момичета на „Панагюрище“ и „Сливница“ /среща от регионалното първенство/
На 6 декември в Хасково на  11-годишните момичета им предстоят срещи от първия турнир от регионалното първенство.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn