Хитовата постановка „Вражалец” с Любо Нейков на панагюрска сцена

Хитовата постановка „Вражалец” ще зарадва панагюрската публика на 9 октомври, от 19:00 часа. На сцената на Театър Дом-паметник ще видим популярни и обичани актьори – Любо Нейков, Албена Павлова, Станимир Гъмов, Деси Бакърджиева, Петьо Петков-Шайбата. Постановката е дело на Георги Стоилов, сценограф – Нина Пашова, музикалното оформление е на ФСБ. Постановката разказва за китно българско селце, в което пристига вражалец. Той предсказва на кмета, попа и двете най-видни девойки, че скоро при тях ще потече река от злато и някой, който е с тънък занаят ще им помогне да го открият…

Като всички наивници, които я закъсват за пари, елитният квартет на селото се хваща здраво на въдицата и трескаво започва да търси фотографа Манчо, убедени, че той е човекът с тънък занаят и ще им помогне бързо да забогатеят. След като откриват калъпа за правене на фалшиви пари във фотото му, кметът, поп Стайко, Цвета и Босилка са повече от сигурни, че Манчо няма да откаже да ги вземе за сътрудници в неговата печеливша работа.

Един ярък разказ по пиесата на Ст. Л. Костов за алчните, но симпатични селяни, които остават излъгани от обигран мошеник. На фона на бутафорен пейзаж поп Стайко ще задиря селските моми, минавайки с мотопед по сцената. Пародиен е образа на кмета, а Манчо ще омайва селските активистки Цвета и Босилка. Няма да липсват сексуалните закачки – осъвременени и цветисти.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn