Хората с трайни увреждания подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия

Хората с трайни увреждания, които не могат да упражнят правото си на гласуване в избирателните секции, могат да гласуват с подвижна избирателна кутия на предстоящите избори през октомври, като подадат заявление за това не по-късно от 20 дни преди изборния ден. Ако избирателят не е подал заявление в този срок, може да упражни правото си на глас с подвижна избирателна кутия, като подаде заявление не по-късно от пет дни преди деня на изборите на 25 октомври и при положение, че в населеното място е назначена подвижна избирателна комисия.

Заявлението се подава по пощата, факс или електронно заявление, като трябва да е саморъчно подписано от заявителя и придружено със съответния документ от ТЕЛК. Във всяка община се назначава поне по една подвижна урна, ако има приети най-малко десет заявления от хора, които физически не могат да стигнат до стандартните изборни кутии.
Актуална информация, свързана с предстоящите тази есен местни избори, както и заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия, са публикувани в специална секция на сайта на Община Панагюрище –  http://www.panagyurishte.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1225&Itemid=72.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn