Христина Панджаридис и „Някъде другаде“

Общинска библиотека „Стоян Дринов“ ни кани на среща с писателката Христина Панджаридис, която ще представи своя нов роман „Някъде другаде“ на издателство „Жанет 45“ пред панагюрска публика на 22 юли. В България книжното турне започна от родния град на писателката Елин Пелин и продължи в Пловдив, София, Костенец и Панагюрище.
Христина Панджаридис е родена през 1963 година в град Елин Пелин. Завършва Факултета по журналистика и масови комуникации към Софийския университет  „Св. Климент Охридски” със специализация по радиожурналистика. Сътрудничи на вестници и списания с журналистически материали. Пише поезия и проза. Живее във Франция.
През 2014 година името ѝ е между стоте най-креативни автори на хайку в Европа. Публикувала е във в. “Средношколско знаме” и “Родна реч”, “Студентска трибуна”, “АБВ”, “Пулс”,“Ние, жените”, списания “Бела”, “Жената днес”, е-списание Public Rеpublic, в. “Литературен вестник”, списания “Знаци” и “Балкани”. През 2011 публикува романа „Ярост“, написан в съавторство с Димитър Стоянов, а през 2014 – романът „Ничия“ (Издателство „Жанет 45“). През юни 2015 от печат излезе новият роман „Някъде другаде“.
„Някъде другаде“… Къде? Романът на Христина Панджаридис няма да ви даде отговор на въпроса, но пък ще ви накара да си го зададете. Това е целта на добрата литература: да ни накара да се запитаме за неща, за които обикновено не се запитваме. Тук питането е за майчинството, но не само; питането е изобщо за отношенията между хората: какви могат да бъдат те и какви всъщност са. Оказва се, че почти никога не са съвършени, но то сякаш е нормално – там, където има емоции, съвършенството е илюзия. За илюзиите на емоциите без илюзия, но с емоция – това е романът на Христина Панджаридис „Някъде другаде“. И ако го прочетете, със сигурност ще разберете, че „другаде“ е всякога тук, просто трябва да имаме сетива да го видим. Както и себе си в него да видим…“ , казва за книгата Митко Новаков.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn