Христина Петрова с първа награда от литературния конкурс „Стоян Дринов”

Христина Петрова, художник и поет, е победител в тазгодишното издание на Националния литературен конкурс за непубликувана детска поезия „Стоян Дринов”, съобщи за Oborishte.bg  директорът на библиотеката Стефан Рапонджиев.

Първа награда: Диплом, плакет и 350 лв., се присъждат Христина Петрова за стихотворенията – „Прекрасен ден”, „Дъждец” и „Желание”.

Втора награда: Диплом, плакет и 250 лв., се присъждат на Жени Живкова – Стайкова за стихотворението – „Жабешка сватба”.

Трета награда: Диплом, плакет и 100 лв., се присъждат на Стефка Данева за стихотворенията – „Българска княгиня” и „Родина”.

Присъждат се и четири поощрения:

Комплект книги и грамота се присъждат на:

 

Вихрен Бънков за стихотворния цикъл – „За животните с любов”.

 

Цветанка Ангелова за стихотворението – „Урок”.

 

Борислав Ганчев за стихотворението – „Ачко първолачко”.

 

Димитринка Ненова за стихотворението – „Горска история”

146 творци от цяла България се включиха в тазгодишното издание на Националния конкурс за непубликувана поезия  за деца „Стоян Дринов”. Подадените за конкурса творби бяха над 500, като някои от авторите бяха изпратили по две-три стихчета.

Произведенията бяха оценявани от професионално жури с председател Ангелина Жекова и членове – Юлия Момчилова и Лидия Стоицева.

Наградите ще бъдат връчени на 31 май 2017 г. в Общинска библиотека “Стоян Дринов”. Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани във вестниците “Оборище”, “Време”, “Марица – Пазарджик”, “Словото” и специализирани литературни сайтове.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn