Християн Балев от Панагюрище е в „отбора“ на успелите деца на Фондация „Димитър Бербатов“

Осемгодишният Християн Балев от Панагюрище е в „отбора“ на успелите деца на България на Фондация „Димитър Бербатов“. През 2020 година Фондация „Димитър Бербатов” инициира 13-ата си поред кампания за регистриране на номинации по проекта „Награди за успелите деца на България”. Сами или чрез друг, отличените през 2020 г. таланти можеха да кандидатстват със своите постижения в три направления – изкуства, науки или спорт. Номиницията на Християн е в направление „Изкуство“ – поп, рок и джаз пеене. Ръководител на музикалния талант е Нона Немигенчева, преподаваща в Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Християн е учиник във втори клас  в ОУ „Проф. Марин Дринов“ – гр. Панагюрище.

Номинацията му е за следните топ 5 постижения:

1. Първо място (единствено) – І ВГ – Национален конкурс за изпълнители на забавна песен (присъствено) – Пловдив, 03.07.2020 г.
Конкурсът е в календара на Министерството на образованието и науката.
2. Първа награда (поделена) – направление „15 лалета“, І ВГ, втори кръг (присъствен) –  – Хисаря, 14.08.2020 г.
Национален младежки конкурс „Петнадесет лалета“
Конкурсът е в календара на Министерството на културата. През 2020 г. конкурсът се проведе на два етапа – във втори кръг се участва след онлайн подбор в първи кръг. В този конкурс Християн печели още една награда – втора, в направление „С песните на Мими, Развигор и приятели“.
3. Първо място (поделено) – VІ Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра“ (присъствен) – Карлово, 29.02-01.03.2020 г.
Конкурсът е в календара на Министерството на културата.
*4. Първо място (поделено) – раздел „Испанска песен“ (с изпълнението на „La Bamba“), първи кръг – София, 13.05-18.05.2020 г.
*5. Наградата на публиката (над първите места), втори кръг – София, 05-06.06.2020 г.
С над 1900 гласа песента „Шампион“ на Светослав Лобошки, изпълнявана от Християн, печели първо място, а впоследствие и приза „Любимец на публиката“)
ІХ Международен фестивал за популярна песен и танц „Abanico“ (онлайн по изключение, видеоучастие)

За Християн 2020 г. беше успешна. От международни и национални конкурси той спечели 9 първи места, 3 втори и 1 трето. Най-голямото признание и награда за него е „Наградата на публиката“. Талантливото момче има интерес и към актьорското майсторство. През ноември получи шанса да участва в кастинг за телевизионно шоу, като се класира след онлайн етап и се конкурира с деца от цялата страна. Поради здравната ситуация кастингът беше отменен. Мечтата му е да свири на китара или барабани.

Това са първите учредени в България годишни награди за постижения на ученици във всички сфери на тяхната изява. За своите 12 години, които отбеляза на 7 април 2020 г., Фондация “Димитър Бербатов” стана широко разпознаваема като фондацията на младите таланти. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България“ утвърди проекта като необходим, мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn