Християн Балев с престижни награди от онлайн изданието на Международния фестивал ”Abanico”2020

Християн Балев, възпитаник на музикалния педагог Нона Немигенчева в Школа по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Панагюрище, бе отличен с престижни награди от деветото издание на Международния фестивал за популярна музика и танц на испански език и други романски езици ”Abanico”2020.

Тазгодишното девето издание на фестивала трябваше да се проведе в София на 4 и 5 април, но ситуацията с COVID -19 принуди организаторите да го трансформират в онлайн конкурс.

Християн Балев участва с испанска и българска песен.

В първа възрастова група 7-годишният Християн спечели първо място за най-добро изпълнение на испанска, второ място за изпълнение на българска песен и зае трето място в комплексното класиране. Финалът на конкурса ще бъде през октомври в София.

Изпратените от участниците видеа бяха оценявани от международно жури в различен състав за петте възрастови групи.

Международният фестивал „Абанико“ по традиция е със силно чуждестранно участие. Тази година в онлайн изданието се включиха изпълнители от България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватска, Колумбия, Куба, Великобритания, Кипър, Италия и много други. Събитието е част от календара на столичните културни прояви с партньорството на Община София.

В момента с българската песен „Шампион“ Християн Балев се бори за приза „Любимец на публиката“, като срокът за гласуване е 24 май. Нека подкрепим таланта и неуморния труд на Християн като гласуваме за него. Това става като отворим линка на песента в YouTube и дадем лайк.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn