Председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов: „Нека в тези паметни дни бъдем единни, нека сърцата ни бъдат чисти и изпълнени с уважение и признателност!“

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,
Преди 140 години камбаните в града ни възвестиха решимостта на предците да скъсат оковите на робството и свалят от себе си хомота на чуждото потисничество.
Пукотът на черешовите топове прокънтя в цяла Европа и тя разбра, че тук, в сърцето на Средна гора, живеят хора, за които животът, вярата и надеждата е събран в три свещени думи „Свобода или смърт“. В тези величави дни по неповторим начин са вплетени миналото и настоящето, възрожденския дух, Христовата вяра и жаждата за национална свобода.
Гордеем се, че 140 години по-късно споменът за достойните дела на онези дни на трагизъм и величие е все толкова силен и незаличим. Гордеем се, че тук в нашия край се чуха клетвените думи на Оборище, тук се развя знамето на Княгинята, тук възкръсна България.
Нека в тези паметни дни бъдем единни, нека сърцата ни бъдат чисти и изпълнени с уважение и признателност! Нека бъдем човеци! Нека бъдем българи!

Христо Калоянов

Председател на Общински съвет-Панагюрище

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn