Художникът Манол Панчовски със самостоятелна изложба в Дупница

Авторска изложба в художествена галерия „Околийска къща“ в Дупница разкрива неповторимия талант на панагюрският художник Манол Панчовски, съобщиха от Исторически музей-Панагюрище.

Шестдесет творби, разположени в залите на галерията, представят развитието на Манол като художник през годините. Много от творбите са участвали в съвместни изложби и конкурси в страната и чужбина. Негови картини са притежание на галерии и частни колекции.

В творбите на художника са включени елементи на живопис, сюрреализъм със сецесионизъм. Сред вечните теми в неговите картини е жената. Женската красота той представя по нежен и лиричен начин.

Манол Панчовски е завършил художественото училище в столицата. После става част от ателието на младите художници към Съюза на българските художници, а десет години по-късно е вписан и в секция „Живопис“.

Историческият музей „Панагюрище“ гостува в зала „Околийската къща“ за трета поредна година. През 2017 година показа на дупнишката публика творби на известни български художници от своя художествен фонд, а през 2018 година подреди платна на Олга Брадистилова.

Изложбата може да бъде разгледана от посетители до 5 април.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn