Художникът Николай Радулов с участие в проект „Изкушение“

Панагюрският художник Николай Радулов взе участие в открилата се този вторник изложба „Изкушение“. Вернисажът се състоя в галерията на Дружеството на пловдивските художници на ул. „Гладстон“ 32 в града под тепетата, а неин официален гост бе кметът на Пловдив Иван Тотев. nr

В изложбата Радулов показа полиптихът „Първото изкушение“, реализиран с изразните средства на акварела, пастела и бялата креда. „Първото изкушение“ засяга темата за „Изкушението“ в нейната библейска трактовка, а и първообраз. Идейната линия, която авторът развива се разпростира във вертикална и хоризонтална посока, като по този начин в нея се въплъщава символното отъждествяване на Божествено и земно.

В Проект „Изкушение“ участват общо 31 млади автори. Всеки тях има свободата да разглежда темата в най-актуалната за него трактовка – от конвенционални визуални форми като живопис и графика до модерни пространствено-времеви подходи като пърформанс. Част от изложбата са и инсталации и видеоарт. Творбата на Николай Радулов е наградена с диплом. Изложбата може да бъде разгледана в рамките на две седмици.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn