Художникът Стайо Гарноев илюстрира новата книга на бургаската писателка Мина Кръстева „Призрачните къщи“

Художникът Стайо Гарноев нарисува корицата и илюстрациите на новата книга на бургаската писателка Мина Кръстева „Призрачните къщи“. Това научаваме от пост на твореца в профила му в социалната мрежа, където художникът пожелава успех на авторката и на книгата.

Сборникът с разкази „Призрачните къщи“ на Мина Кръстева ще бъде представена на 11 октомври, в Дома на писателя в Бургас. Премиерата е част от Есенните литературни празници.

Призрачните къщи” разказва за живота в едно българско село преди и сега с много хумор и добро чувство, които в някои разкази преминават в тъга и носталгия.

Днес, когато селата ни все повече опустяват, книгата възкресява отново истинския, живия живот, който е кипял в тях. Възкресява колоритните образи на хора, които са ги населявали, припомня за мъдростта на българина, за неговата изобретателност и умение да оцелява при трудни условия. Разказите предизвикват едновременно усмивка и карат читателя да се замисли – защо и неизбежно ли е това обезлюдяване на българското село, колко здрави са корените, които ни държат, има ли шанс да опазим традициите си в този глобализиращ се свят.

 

Редактор на книгата е писателят-сатирик от в. „Стършел“ Сергей Трайков, който ще я представи на премиерата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn