Цветан Пъков излиза предсрочно от затвора

Състав на Софийски градски съд (СГС) освободи предсрочно Цветан Пъков, бизнесменът осъден на 4 години затвор след като прегази шестгодишния Петьо Петров Гевечанов на улица в Панагюрище, съобщава сайтът news.bg. Намаляването на присъдата му е по чл. 73, ал.1 от НПК и е с оставащите му пет месеца и двадесет и един дни затвор.

Адвокатите на подсъдимия изложиха пред съда доклад, че през целия си период от изтърпяването на наказанието си Пъков е демонстрирал добро и примерно поведение в затвора, награждаван е многократно за поведението си, освобождаван е в домашен отпуск в рамките на пет дни и не е имал проблем със справянето и овладяване на самоконтрола и гнева си.

Пъков от своя страна заяви пред съда, че съжалява за нелепия инцидент, който е причинил, и ако е имал възможност, би направил всичко, за да избегне катастрофата.

Припомняме, инцидентът при който загина Петьо стана през 2015 г. на изхода за град Стрелча. Около 20 часа вечерта Петьо Гевечанов излиза на уличното платно с колелото си, когато Цветан Пъков връхлита с висока скорост – 78 км/ч., което е с близо 30 км/ч над разрешената от закона скорост от 50 км/ч. в населено място.

При ареста на шофьора стана ясно, че Цветан Пъков е наказван многократно – повече от двадесет пъти – по административен ред за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Предсрочното освобождаване на Цветан Пъков може да се обжалва в рамките на седем дневен срок пред Софийския апелативен съд.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn