ЦИК обяви имената на депутатите, ето кои са от 13-и МИР Пазарджик

Централната избирателна комисия обяви официално имената на депутатите от бъдещото Народно събрание. Те са определени според броя на дадените им от избирателите лични преференции. 

От 13-и МИР Пазарджик това са:

От ГЕРБ влизат водачката на листата Екатерина Спасова Гечева-Захариева, за която преференциите са 30.99%, Димитър Иванов Гечев с 16.07% и Стефан Неделчев Мирев с 12.54%.

От „Има такъв народ“ влизат  Станислав Светозаров Балабанов и Тодор Василев Василев. Предпочитанията и за двамата са под 7%, но в този случай кандидатите се определят по реда, в който са подредени в листата.

От БСП също влиза водачът на листата Пламен Иванов Милев, който е привлякъл 43.19% от преференциите, както и Петя Николаева Цанкова – тя има 12.20%.

Искра Михайлова като водач на листата на ДПС е подала заявление, че се отказва от мястото си и то е одобрено. Така от партията в Народното събрание влизат Юмер Мустафа Хамза и Сергей Манушов Кичиков.

В 45-ия парламент влизат: ГЕРБ – СДС със 75 народни представители, „Има такъв народ“ – с 51, а БСП – са с 43 депутати. ДПС са получили 30 мандата, „Демократична България“ – 27, а „Изправи се! Мутри вън!“ – 14.

Близо 7 000 бяха кандидатите за народни представители, които се състезаваха за 240 места в 45-ото Народно събрание.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn