Църквата „Свето Преображение Господне“ в село Оборище ще отбележи храмовия си празник

На 6 август, когато светата Църква тържествено чества едно от най-важните събития от живота на Господ Иисус Христос – Неговото чудно преобразяване в нетварната божествена светлина, храмовия си празник ще отбележи църквата „Свето Преображение Господне“ в село Оборище. От 09:00 часа в храма ще бъде отслужена празнична литургия, веднага след нея, в 12:00 часа ще бъде раздаден рибен курбан за здраве и благополучие. От църковното настоятелство отправят покана към жителите и гостите на селото да присъстват на празника.

Който желае да помогне с финансови средства за курбана, да се свърже с Лидия Гребчева и Мария Годжевъргова на тел.: 0887132998 и 0885928103, съобщават организаторите на празничното честване.

Църквата „Свето Преображение Господне“ в с. Оборище е  културна забележителност, като през 2004 г.  успешно е завършена нейната реставрация. Историята говори, че в нея се е укривал Васил Левски , а през 1876 г. в една зимна вечер Георги Бенковски създава революционен комитет, в който участва и полага клетва цялото пълнолетно мъжко население на с. Мечка (Оборище).

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn