Честит и благословен 102-ри рожден ден на баба Гроздена от с.Баня!

Днес, 5 ноември, Гроздена Груева Тренчева, по мъж Анчева, от село Баня навърши 102 години! Век житейски път сам по себе си е повод за гордост и радост.

 

Баба Гроздена се ражда в Панагюрското село Баня в семейство Тренчеви. Тя е една от шестте деца. Има още две сестри, Мария и Иванка Тренчеви, и трима братя -Петър, Иван Груев и Кръстьо Тренчеви. Младите със сигурност няма да се сетят коя е баба Гроздена, но по-старите ще се досетят. Освен това нейна кръстница е Баба Гроздена Стефанова, майката на д-р Парашкева Николова. Живяла е на младини в гр. Пазарджик и носи фамилия Анчева.

Сега за баба Гроздена се грижи нейната дъщеря Маргарита в гр. София. Зиме в столицата , а лете на китна и родна Баня.

Мила ни, бабо Гроздено, поднасяме своите най-сърдечни поздравления по повод 102-годишния ти рожден ден! Желаем ти преди всичко крепко здраве, силен дух и все така да продължаваш да печелиш житейските битки. Дано твоята формула на дълголетието да те крепи още дълги години и да радваш близките си с присъствието си. Защото любовта и обичта са тези ценности, които са истинското мерило за човешкия живот. Радостни сме, че имаме възможността да изразим почитта си към човек с толкова богат жизнен опит. Желаем на теб и твоите близки здраве и спокойствие. Бъди обградена с любов и уважение. Съхрани бодростта и силата на духа си, за да можеш да предаваш мъдростта, натрупана през годините на подрастващите поколения и обичаните от тебе хора. Честит празник!“

Радка Мутева,

секретар на НЧ „Пробуда- 1872”, с. Баня

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn