Честит 100-годишен юбилей на баба Гроздена от с.Баня!

С. Баня- Панагюрско си има вече столетница ! Днес, 5 ноември 2019 година, Гроздена Груева Тренчева, по мъж Анчева навършва 100 години. Баба Гроздена е родена в панагюрското село Баня. Тя е едно от шестте деца в семейство Тренчеви. Има две сестри Мария и Иванка, и трима братя Петър, Иван и Кръстьо Тренчеви.

Младите едва ли знаят коя е баба Гроздена, но по- старите със сигурност ще се досетят. Нейна кръстница е баба Гроздена Стефанова, майката на д-р Парашкева Николова. На младини живяла в гр. Пазарджик. В момента за нея се грижи нейната дъщеря Маргарита в гр. София. Зиме в столицата, а лете в китната и родна Баня.

 

Век житейски път сам по себе си е повод за гордост и житейска радост. Пожелаваме на баба Гроздена да се радва на здраве и благоденствие. Да изпраща всеки един ден с удовлетворение и душевен мир и посреща новия с надежда.

Мила ни бабо Гроздено, поднасяме своите най-сърдечни поздравления по повод 100-годишния ти юбилей. Малко са тези, които имат възможността да преминат през изпитанията на цял един век. Радостни сме, че имаме възможността да изразим почитта си към човек с толкова богат жизнен опит. Желаем на Вас и Вашите близки здраве и спокойствие. Бъдете обградена с любов и уважение. Съхранете бодростта и силата на духа си, за да можете да предавате мъдростта, натрупана през годините, на подрастващите поколения и обичаните от Вас хора. Честит празник!

Радка Мутева,

секретар на НЧ”Пробуда- 1872”, с. Баня

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn