Четирима кандидати за Дриновската стипендия

Четирима кандидати за поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов” за учебната 2020/2021година са подали необходимите документи в Община Панагюрище, съобщиха за Oborishte.bg от местната администрация. Крайният срок за подаване на молбите изтече на 18 септември. Комисия, назначена със заповед на кмета на община Панагюрище ще разгледа постъпилите молби, за да определи носителя на Дриновската стипендия за учебната 2020/2021 година със специален протокол от заседанието, което се провежда не по-късно от 9 октомври 2020 година. В комисията задължително участват официални представители на Община Панагюрище и на „Асарел-Медет” АД.

Учредената през 2009 година от Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД стипендия на името на проф. Марин Дринов е за студенти от община Панагюрище, които се обучават във висше учебно заведение в чужбина. Стипендията се отпуска ежегодно – за периода на учебната година. Размерът на годишната стипендия е 2000 евро.

Връчването на стипендията от Изпълнителния директор на „Асарел-Медет” АД или упълномощено от него лице става на тържествена церемония, организирана от кмета на община Панагюрище по повод годишнина от рождението на проф. Марин Дринов.

Церемонията тази година ще се състои на 20 октомври, от 11:00 часа, в Къща музей „Проф. Марин Дринов”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn