Четирима предприемачи от община Панагюрище ще получат финансова подкрепа за развитие на своя бизнес във второто издание на проекта BASE

„Асарел-Медет“АД подкрепи инициативата и осигури средствата за наградния фонд
Четирима предприемачи от община Панагюрище ще получат финансова подкрепа за развитие на своя бизнес, след като бяха отличени във второто издание на проекта BASE – на Индустриален клъстер „Средногорие“ и фондация „Америка за България“. На 10 септември, след 3-месечно обучение, бяха представени общо 15 атрактивни бизнес идеи, като проектите бяха оценявани от проф. Цветан Давидков от Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Орхидски“, Надя Захариева от фондация „Америка за България“ и Борислав Враджалиев – регионален мениджър на Goodyear за България.
Те класираха на първо място два бизнес плана – на Татяна Пенчева от село Бъта, за ферма за калифорнийски червеи и производство на биотор, и на семейство Павел и Кунка Вутови, които имат магазин за цветя в Панагюрище. Второто място също бе поделено между двама местни предприемачи – Кунка Каишева, която представи своята идея за бутикова пекарна, и Петя Настева с нейното арт ателие „Изработено със сърце“.
„Асарел-Медет“АД подкрепи инициативата за развитие на местното предпримачество, като за втора година беше партньор на Клъстера при реализацията на проекта в Панагюрище и осигури средствата за наградния фонд. На представянето на бизнес идеите присъства директор „Човешки ресурси“ Бисерка Янева, която връчи наградите на отличените бизнес проекти.
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn