Четири двойки си казват „да“ в Ягодинската пещера през август

Българска двойка, която работи от години в Африка, се прибира в родината си, за да се врече във вечна вярност в Ягодинска пещера, съобщава сайта кmeta.bg Желанието на влюбените е да извършат тържественият ритуал на 27 август в галерията на пещерата.

Общо четири двойки са заявили желание да си кажат заветното „да“ и подпишат брак в красивата пещера през август. „На този етап са четири двойки, но е възможно техният брой да нарасне“, коментира уредникът на Ягодинската пещера Сергей Генчев. Според него интересът към брачната церемония под земята е от няколко години.

Миналата година двойка от Нигерия пристига специално, за да чуе Менделсон и родопски гайди в пещерата, която има славата на една от най-красивите у нас. Организаторите на ритуала обаче в последния момент били принудени да сменят мястото на церемонията, тъй като младоженката се е уплашила и не пожелала да влезе в подземието. „Бяхме принудени да извършим церемонията на входа на пещерата, но успяхме да ги бракосъчетаем“, разказа още Сергей Генчев.

Orlovo_oko_1

През последните месеци хит сред любителите на нестандартните церемонии е другата голяма туристическа атракция в района – Орлово око. „Вярно е, има желаещи да се бракосъчетаят и на Орлово око, но интересът към пещерата си остава силен“, коментира още Генчев. Гостите и младоженци тръгват с гайди от Ягодина, а после с джипове катерят до върха, където кметът на Ягодина извършва гражданския ритуал.

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn