Читалище „Искра-1872” – с. Попинци и тази година се изпълни с любознателни и талантливи деца

При спокойна и творческа атмосфера преминаха заниманията по програма „Лято в библиотеката”, съобщи секретарят на читалище „Искра-1872” в село Попинци Донка Шопова. Инициативата е част от общинската програма за лятна работа за деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”. Творческите занимания се проведоха в Детския отдел на библиотеката, където бяха създадени условия за детско творчество и образователни занимания.

Сред дейностите бяха: запознаване с творчеството за деца на автори от Пазарджишкия край, четене на приказки по роли, анализиране на текстове с търсене на поуки, рисуване на любими приказни герои, апликиране с природни материали, попълване на читателски дневник, и много полезни и образователни игри, от които децата научиха важни неща за отпадъците от опаковки и правилното им разделно събиране.

Всички занимания бяха безплатни за децата и с осигурени материали и пособия от читалището. В инициативата „Лято в библиотеката” не пропуснахме да поговорим и да се запознаем с традиционните празници и обичаи на село Попинци и да разкажем за читалищните дейности по издирване, проучване и опазване на културното ни наследство, както и да отбележим 171 години от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов. В негова чест децата сами подбраха знакови стихотворения от неговото творчество, които прочетоха пред всички, и с гордост споделиха какво са научили и какво знаят за Иван Вазов.

В последния ден от творческите занимания децата се научиха как да подреждат различни видове цветя, като всеки участник се постара да направи красива цветна аранжировка за вкъщи.

Така, в забавления, творчество и четене преминаха заниманията за деца и ученици по програма „Лято в библиотеката” в читалище „Искра-1872” в село Попинци.

Екипът на читалището благодари на участниците, които се включиха в инициативата и се възползваха от възможността да осмислят приятно летните си дни с творчество и забавления, да открият книгите, от препоръчителните списъци за ваканцията и да срещнат нови приятели в библиотеката.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn