Читалищните секретари и библиотекари от областта ще участват в обучение на тема „Ангажираност на читалищата в борбата с агресията“

По повод Деня на розовата фланелка – световен ден за борба с тормоза в училище, читалищните секретари и библиотекари от Област Пазарджик ще преминат обучение на тема „Ангажираност на читалищата в борбата с агресията“.Лектори ще бъдат специалистите от РЗИ, Отдел „Профилактика на болести и промоция на здраве“. Семинарът ще се проведе на 22 февруари , от 11:00 ч. в залата на НЧ „Хр. Ботев-1897 г.“ – Пазарджик. Организатор на събитието е Регионалният експертно-консултантски и информационен център „Читалища“  в областта.

Инициативата цели изразяване на съпричастност по проблема и  придобиване на компетенции у работещите в културно-просветните институции за целенасочено включване в решаването му. Обучението ще премине под формата на интерактивна лекция с презентация на тема „Кажи и ти „Не на насилието!“, ще бъдат включени подходящите за постигане на целта ролеви игри и казуси. След приключване на обучението всеки участник ще получи тематични информационни материали.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn