Снимки: Владислав Чанев

Членове на РК ”Традиция”-Панагюрище взеха участие в историческата възстановка по повод 145 години от Освобождението на гр. Кюстендил

Повече от 100 участника от над 10 града от страната, членове на Национално дружество „Традиция“ взеха участие в историческа възстановка, по повод 145 годишнината от Освобождението на град Кюстендил, в това число представители на РК ”Традиция”-Панагюрище.

Събитията започнаха с празнично шествие от площад „Велбъжд“ до паметника на Ильо Войвода, където бяха поднесени венци и цветя в памет на героите, дали живота в името на свободата. Веднага след това започна възстановка пред възрожденския комплекс, част от който е и къщата-музей „Ильо Войвода“. В нея участие взеха членове на регионалните клубове към Национално дружество „Традиция“ и ФА „Пауталия“, Кюстендил. Възстановката представи отделни сцени отпреди 145 години, пресъздавайки събития довели пряко до Освобождението на града от Османско владичество.

Организатори на събитието бяха Община Кюстендил, Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов“ Кюстендил и НЧ „Ген. Вл. Заимов 2013“ Кюстендил.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn