Шампионско представяне за панагюрски самбисти

Самбистите на СК „Бойни спортове“-Панагюрище  отново спазиха традицията да не се завръщат без медали от всяко състезание. На престижния международен турнир по самбо за юноши и девойки „Илинден“, провел се на 6 октомври в столицата, панагюрският боен клуб взе участие с четирима свои състезатели и всичките се представиха отлично, завоювайки медали. Броени дни след като стана балкански шампион в Македония, Ивелин Танковски /57 кг/ отново се окичи със злато. Финалът в категорията беше чисто панагюрски, като Танковски се изправи срещу съотборника си Спартак Кеков, който заслужи среброто. За златото се пребори и Виктор Танковски /48 кг/. Георги Динков /82 кг/ спечели бронз. Спартак и Георги бяха значително по-малки спрямо конкурентите си в категориите.

Отборът беше воден от треньорите Александър Фръгов и Милена Хъркова, които споделиха задоволство от силното представяне на възпитаниците си.

Тренировките по самбо се провеждат всеки делничен ден от 17 часа до 18.30 в залата при стадион „Орчо войвода“ и са отворени за всички деца, които искат да тренират този спорт, и то в школата, подготвила световни, европейски и редица шампиони на България.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn