Шестима доброволци от БМЧК-Панагюрище участваха в Лятна академия в Китен

И тази година Областната организация на Български червен кръст- Пазарджик организира Лятна академия за обучение на членове на младежките структури на  общинските организации. Пет бяха основните направления за обучение – „Превенция на насилието”, „Превенция  на ХИВ/СПИН”, „Социално помощна дейност”, „Програма „ХЕЛФИ“ и „Първа долекарска помощ”. Академията се проведе от 17 до 24 юли 2019 год. в младежка база в гр. Китен.

Български Младежки Червен кръст –Панагюрище беше представен от шестима младежи – Десислава Кемилова, Цветана Мулешкова, Десислава Пежева, Християна Кокотанекова, Велизар Гевечанов и Васил Дойков.

Панагюрските участници активно се включиха в организираните форми на обучение и заредени с нови знания, ярки спомени и много незабравими  познанства се завърнаха, готови да  предават наученото на своите съученици и приятели, през следващата учебна година. Това е и целта на обучението- актуалните знания по наболели въпроси от ежедневието ни и знания, свързани с принципите на БЧК, да бъдат предавани чрез метода „връстници обучават връстници” и да стигнат до възможно по-голям брой младежи в общността.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn