Шестима доброволци от БМЧК-Панагюрище участваха в Лятна академия в Китен

И тази година Областната организация на Български червен кръст- Пазарджик организира Лятна академия за обучение на членове на младежките структури на  общинските организации. Три бяха основните направления за обучение – «Превенция на ХИВ и СПИН», «Превенция на насилието» и «Хелфи». Академията се проведе от 26 юли до 2 август 2018 год. в младежка база в гр. Китен.

Български Младежки Червен кръст –Панагюрище беше представен от шестима младежи- Александър Ильов, Десислава Кемилова, Александра Немигенчева, Цветана Мулешкова, Адрияна Станева и Мариела Илиева, съобщи председателят на БЧК-Панагюрище Нора Кунчева.

Панагюрските участници активно се включиха в организираните форми на обучение и заредени с нови знания, ярки спомени и много незабравими  познанства се завърнаха, готови да  предават наученото на своите съученици и приятели, през следващата учебна година. Това е и целта на обучението- актуалните знания по наболели въпроси от ежедневието ни и знания, свързани с принципите на БЧК, да бъдат предавани чрез метода «връстници обучават връстници» и да стигнат до възможно по-голям брой младежи в общността.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn