Шестокласникът от ОУ „Проф. Марин Дринов“ Стоян Панчев сред победителите в Зелена Олимпиада 2018

На 21 ноември 2018 г. в гр. Плевен бяха наградени отличниците в онлайн тестовете на Зелената олимпиада. По традиция победителите са общо трима за цялата страна – по един за начален, прогимназиален и гимназиален етап. Тази година в олимпиадата участие са взели над 5000 ученици, а на финала за първото място са се състезавали 200 деца.


Стоян Панчев – ученик в шести клас в ОУ „Проф. Марин Дринов“, е победител в прогимназиален етап.
Стоян присъства на тържествената церемония по награждаването и получи грамота, смартфон и много сувенири, осигурени от МОСВ и Оперативна програма „Околна среда“.
Решаващ за финалното класиране е отговорът на 10 въпрос от теста.

Рециклирането е преработка на отпадъците, при която се създава повторно суровина за производството на нови продукти. Така се пестят суровини, енергия и се намаляват отпадъците. Разделното събиране на хартия, стъкло, пластмаса води до намаляване на използването на суровини за производство на тези продукти.

Така се предотвратява изсичането на дървета, нужни за производството на целулоза и хартия. Намаляват се вредните химикали, които се отделят в природата при производството на пластмаси. Повторното използване на пластмасите при рециклирането им подобрява екологичната картина, защото всички знаем, че за разграждането и в почвата са необходими 200 години.

В нашето домакинство отпадъците се събират разделно, също и вредните – като негодни батерии например. Така ежедневно помагаме на природата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn