Шестокласници от ОУ”Двайсти април” направиха дарение на църквата „Св. Георги Победоносец”

Идеята за доброто дело дава Вера Богоева, майка на една от шестокласничките, а момчетата и момичетата от 6”а” и 6”б” клас в ОУ”Двайсти април” и техните класни ръководители Нина Истревска и Петя Караджова я прегръщат горещо и се залавят за работа. Изработват десетки мартенички, продават ги, а с парите закупуват градински маркуч, необходим на църквата „Св. Георги Победоносец”.

 

На 10 април младите хора посетиха храма, където запалиха свещичка и получиха Свидетелство за дарение от отец Ангел Разградлиев.

„Това, което сте направили, е много хубаво!”, каза отец Разградлиев и допълни:” Макар и много малки, вие показвате загриженост за своя дом – църквата. Знаете, че храмът е място, където всички прихождаме в добро и в мъка. Аз се радвам, че вие продължавате това, което ни е завещано от дедите. Храмът и всичко, което виждате в него, е построено на общи начала и доброволен труд. Така и вие, вървейки по техните дири, правите същото, което говори много за вас, подрастващите”.

 

Той им благодари от все сърце и душа за това, което са направили и подчерта: ”Продължавайте така и знайте, че никога няма да бъде отхвърлено всяко едно добро деяние от ваша страна.  Не забравяйте, всеки си има дом, където се прибира при мама и тате, но в църквата всички идват при Бог.

Усещането да правиш добро е много приятно, споделиха шестокласници.

„Вие сте възмъжали и сте разбрали, че трудът краси човека не само външно, но и вътрешно. С този пример, който давате, продължавайте да учите както по-малките, така и по-големите от вас, да бъдат заразени с това добро дело, което сте направили”, пожела отец Разградлиев.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn