Шестокласници от СУ “Нешо Бончев“ откриха „Вазовата пейка“- още едно място за родолюбие в Панагюрище

На 17 юни учениците от 6 „в“ клас в СУ “Нешо Бончев“, с класен ръководител Невяна Кацарева откриха „Вазовата пейка“ – още едно място за родолюбие в Панагюрище, на която собственоръчно са изписали емблематичните думи „Всичко българско и родно любя, тача и милея“.

През тази учебна година СУ “Нешо Бончев“ работи по проект „Вазов и театъра, сцена на родолюбието“, спечелен по НП “Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Културните институции като образователна среда“. Кулминацията ще бъде на 26 юни с посещение на постановката „Нова земя“ по романа на Вазов в Народния театър „Иван Вазов“, в София. През миналата година се навършиха 170 години от рождението на Иван Вазов, а тази година отбелязваме 100 години от неговата смърт. „Ние, учениците от 6“в“ клас, искахме да оставим някаква по-трайна следа от дейностите ни по проекта, да оставим паметен знак за Вазов, така се роди идеята ни за „Вазовата пейка“, споделиха бончевци пред учители, родители и гости, уважили събитието и благодариха на всички, подкрепили ги при реализирането на родолюбивата им инициатива.

Учениците от 6 „в“ клас припомниха едни от най-емблематичните произведения на Иван Вазов, а един от тях успешно се превъплати в ролята на автора.

Редом до „Вазовата пейка“, намираща се в градинката срещу училището, е поставена и Къщичка за книги, предоставена от Арт клуб-Асарел, в която ще има книги на Патриарха на българската литература.

 

Първите от тях подари на бончевци Бисерка Янева, директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“, която ги поздрави за прекрасната инициатива, като пожела хубавата идея да има още последователи.

Всеки, който желае, може да остави своите книги в Къщичката и да почете на „Вазовата пейка“.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn