Шест медала и високи резултати за лекоатлетите от КЛА ,,Оборище” в Ротари маратона за Деня на независимостта

На 22.09.2021г. , в “Цигов чарк“, при отлична организация се проведе Шестнадесето поредно издание на Ротари маратона „Обиколката на язовир Батак“. Студеното време, с което Родопите посрежнаха атлетите, не им попречи да се впуснат в надпреварата на 5 км,10 км и 20 км. Панагюрският КЛА“Оборище“ се включи в маратона с 15 състезатели в двата пола. Атлетите успяха да завоюват 6 медала в определените дистанции, съобщи треньорът Катя Кроснарова.

Златни медали на 5 км спечелиха Мариела Стоилова при девойките и Карлос Димитров при юношите. Със сребро се окичи Таня Узунова, а с бронз Момчил Поптолев.

На 10 км, при много оспорван финал, Лука Ралчев до последния метър следваше първия атлет, но не издържа на темпото и остана втори, и заслужи сребърен медал. Малко не достигна на Христо Арбалиев за бронза, и така той зае престижното 4-то място.

При девойките, със сребро се окичи и Ралица Караколева, а Ивон Гърбешкова се класира 4-та.

Много добре, с лични резултати в призовата шестица завършиха и Делчо Арбалиев, Стилян Марински, Веско Гарчев, Теодора Тропчева, Даяна Шопова, Магдалена Домусчиева, и др.

Управителният съвет на КЛА“Оборище“ приветства сърдечно всичките си състезатели за отличното представяне, и им пожелава успех в следващия маратон, който ще се състои на 08.10.2021 г.

Вече 16 години на 22 септември – празника на независимостта на България, край язовир Батак се провежда Ротари маратон.
Организатори са Ротари клубовете от Велинград, Пазарджик и Панагюрище. От самото начало състезанието е посветено на празника, а главната му цел е да спомогне повече хора да спортуват сред природата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn