Шоуто на Царевец безплатно навръх Съединението

Жителите и гостите на Велико Търново ще могат да гледат безплатно шоуто на Царевец навръх Съединението на България – 6 септември.

В 21.30 ч. в празничния ден започва аудиовизуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“. Всеки, който желае, ще може да наблюдава 20-минутната зрелищна програма от площада пред крепостта на Асеневци.

Тържественото отбелязване на Съединението в старопрестолния град ще започне още в 10,30 ч. пред сградата на Общината. С военен ритуал ще бъдат издигнати знамената на България, Европейския съюз и Велико Търново. Кметът Даниел Панов ще произнесе празнично слово, а бивши възпитаници на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ ще представят литературна композиция. Цветя и венци ще бъдат положени пред паметника „Майка България“. Почетният караул на Национален военен университет „Васил Левски“ ще премине в тържествен марш през центъра на града.

Още едно излъчване на спектакъла на Царевец ще бъде безплатно за великотърновци и посетителите от други градове и държави. Шоуто ще бъде пуснато и на 5 септември от 23,30 ч., след мюзикъла „Коса“, представен от Държавна опера – Пловдив. Постановката на шедьовъра е част от летния оперен фестивал „Сцена на вековете“, който се провежда през цялото лято на Царевец.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn