Шофьорите, пътуващи в посока Пловдив, вече преминават по ремонтираното дясно платно между 80-ти и 90-ти километър на автомагистрала „Тракия“,

Шофьорите, пътуващи в посока Пловдив, вече преминават по ремонтираното дясно платно между 80-ти и 90-ти километър на автомагистрала „Тракия“, съобщават от АПИ. Това е участъкът между пътен възел „Калугерово“ и пътен възел „Гелеменово“. В събота ще започне ремонтът на лявото платно между 80-ти и 90-ти км в посока София и движението ще бъде двупосочно в ремонтираното дясно платно.
Около 10 юни се очаква да приключи и ремонтът на дясното платно между 5-и и 10-и километър на АМ „Тракия“. Лявото платно ще започне да се ремонтира след 10 юни и ще е готово на 1 юли.
Усилено се работи по всички участъци от АМ „Тракия“, за които правителството осигури 100 млн. лв. за превантивен ремонт на отсечките в най-лошо състояние. Целта е строително-монтажните дейности да приключат до 1 юли. След тази дата ще продължат единствено ремонтите на виадуктите при 61-ви и 67-ми километър от АМ „Тракия“ и съоръженията „Елешница“ и „Бебреш“ от АМ „Хемус“, се казва още в прессъобщението.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn