Щастливи детски усмивки озариха централния площад в Панагюрище

За седма поредна година Денят на детето събра на централния площад в Панагюрище стотици малчугани, за да се забавляват по случай Международния ден на детето. Община Панагюрище се беше погрижила детският празник „Усмихни се с мен“ да е много пъстър, наситен с куп забавления, игри, изненади, фокуси и клоунади в продължение на около четири часа.


Един от най-изявените български илюзионисти Суни Меджик представи на панагюрските деца най-новото в света на магията, фокуси, трикове и много други атракции.


Веселите клоуни Аско праско, Заско немирадко и Данка калпазанка забавляваха децата с, танци, детска дискотека, конкурси и игри с много награди.


Атрактивните артисти на кокили – музикалните елфи, тропическата пеперуда и пришълецът привличаха вниманието на малки и големи, които не пропускаха да си направят снимка с тях.


Желаещите да пробват жонглиране с различни инструменти, ходене на кокили и други форми на цирковото изкуство,  имаха възможност да го направят в позиционирано на площад „20-ти април“ цирково шапито с двама учители.

Интерес предизвикаха и детските арт ателиета с различни занимания – рисунка на лице, рисуване върху тениска, рисуване с къна и върху керамика, временни цветни татуировки, приложни изкуства – изработване на кукли от текстил и гривни, оцветяване на книжки. Деца нарисуваха заедно най-дългата рисунка.

Малки и големи имаха възможността да се насладят на уникалното марионетно (куклено) шоу на Георги Гъделев, участвал във фестивали на градското изкуство в България, Хърватска, Гърция, Словения, Белгия, Холандия, Англия, Швейцария и Испания.

Изпълнени с весела детска глъч бяха въртележката, надуваемия замък и батута.

На импровизираната сцена пред Народно читалище „Виделина-1865“, град Панагюрище, празнична програма представиха децата от ДГ „Звънче“, ДГ „Пролет“, ДГ „Първи юни“ и ДГ „Брезичка“.


Така обещаният от организатора на събитието -Община Панагюрище, слънчев, весел и много забавен детски празник истински зарадва панагюрските деца.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn